Bejelentés: az NB II-ben folytatja a BAK!

Férfi futsalcsapatunk a pályán elért teljesítményének köszönhetően felkérést kapott arra, hogy a következő szezonban a másodosztályban szerepeljen. Klubunk az előkészítő folyamatok végére ért, így örömmel jelenthetjük be, hogy futsalcsapatunk a 2020/2021-es szezonban az NB II-ben szerepelhet!

A történet egy évvel ezelőtt indult el, akkor még nagyon gyerekcipőben járt a futsalcsapat indításának gondolata. Nagypályás együttesünk a BLSZ III-ban szerepelt, az első gondolatunk az volt, hogy az ott játszó, kispályás, esetleg futsaltapasztalattal rendelkező játékosokat elindítjuk a versenyrendszer NB III-jának számító, regionális bajnokságban.

Augusztusban ezért beneveztünk a budapesti csoportba, ahol újonccsapathoz képest kimondottan szép őszi menetelés jött. Csupán két vereséget szenvedtünk, három döntetlen mellett öt győzelmet szerezve, közte a Piliscsaba 7-0-s kiütésével.

A tavaszi folytatás előtt így a dobogó közelében maradtunk, és egy kiváló téli felkészülési időszak jött. Egyrészt remekül sikerült megerősíteni a csapatot, többek között korábbi nagypályás és futsalválogatott játékos is érkezett Nagy Tamás, illetve Karacs Dániel személyében, másrészt a felkészülési időszakban már NB II-es csapatokkal is felvettük a versenyt.

A koronavírus okozta szünetet megelőzően az összes meccsünket megnyertük! Legyőztük többek között az addig veretlen TF II-t is, így négypontos előnnyel álltunk a második helyen, és vesztett pontok tekintetében csupán eggyel a listavezető egyetemisták mögött.

Mivel a TF II első csapata az NB II-ben szerepel, a bajnokság eleje óta tudtuk, hogy a feljutásra minket kérnek fel, ha mögötte a második helyen végzünk. Bár a koronavírus-járvány után hivatalosan nincs kieső és feljutó, a másodosztály küzdelmei tavaly három csapattal kevesebbel indultak el, így várható volt, hogy feltöltik a mezőnyt az NB III-ból.

A nevezési határidő július 13-án lejárt, és mivel voltak visszalépések mind az első, mind a másodosztályban, a BAK is egy lett azok közül, amelyeket felkértek a másodosztályú indulásra. Klubunk vezetősége pedig úgy döntött, vállalja az indulást a másodosztályban!

„Hatalmas öröm az NB II-es indulás lehetősége és legalább ekkora gratuláció illeti a szakosztályt, élén Kántor Barnabással és a játékosokkal. Számunkra, akik a Budapesti AK sikereiért nap mint nap dolgozunk, a BAK nem csak egy »egyszerű« sportklub. A magyar sport és azon belül a labdarúgás egyik meghatározó egyletéről van szó, elég, ha csak a bajnoki harmadik helyezésünket, a Magyar Kupa-ezüstérmet, vagy azt említem, hogy az egyesület az MLSZ alapító tagjai között szerepelt. Ez a múlt, a nagyszerű, legendás sportolók emléke kötelez minket. Meg kell felelni a nagy elődöknek. A pályán és a pályán kívül is. Nekem elsősorban ezt jelenti ez a siker, az NB II-es indulás” – mondta Molnár Bertalan, a BAK elnöke.

Futsalcsapatunk szakmai feladataiért továbbra is Kántor Barnabás lesz a felelős, aki bízik benne, egy osztállyal feljebb is szépen helytáll majd a csapat.

„Hihetetlen, hogy egy évvel ezelőtt még csak beszélgettünk arról, lehetne saját futsalcsapatunk, ma pedig kijelenthetjük, az NB II-ben indulunk! Külön köszönet azoknak, akik segítettek ebben, Molnár Bertalannak és Gallai Attilának! Nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk, elsősorban a srácok miatt, mert az elsődleges az volt, hogy egy baráti közösséget kovácsoljunk, amely aztán sikeres tudott lenni a pályán is. Tisztában vagyok vele, hogy a másodosztály nagy kihívás lesz, de úgy érzem, azok a srácok, akik az előző szezonban szerepeltek nálunk, fel tudnak nőni ehhez a feladathoz, és remélem, még tudunk erősíteni. Fontosnak tartom kiemelni, hogy baráti társaságként nem a pénzért játszunk, hanem a sportág szeretetéért. Bízom benne, hogy bár ismét újoncok leszünk, szépen helytállunk az NB II-ben is” – mondta Kántor Barnabás a szakosztály vezetője.

Mivel a másodosztályú induláshoz előírás az is, hogy utánpótláscsapatunk is legyen, ehhez partnert kerestünk. Örömmel jelenthetjük be azt is, hogy együttműködési megállapodást kötöttünk a Kastélydombi SE-vel, amely a következő szezonban U20-as és U17-es együttest ad nekünk!

Csapatunk a felkészülést július 27-én kezdi meg, hazai pályánk továbbra is a régi Építők-pályán azaz az FTC-MVM Népligeti Sportközpont II-nél található csarnok lesz. Együttesünk várhatóan három NB II-es és egy NB I-es csapattal is megküzd a felkészülési időszak során.

A másodosztályú küzdelmek várhatóan szeptember első vagy második hetében rajtolnak, illetve az NB II-es nevezéssel együtt eldőlt az is, hogy a következő szezonban elindulunk a Magyar Kupában is!

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P