Új kupasorozatot indított a BAK!

A BAK számára a legendás elődök emlékének ápolása mellett nagyon fontos az amatőr futball szellemiségének népszerűsítése, ezért új kupasorozatot indítunk!

Az Egri Erbstein Kupa kettős célt szolgál: egyrészt méltó emléket állít klubunk egyik legismertebb és külföldön is legelismertebb legendájának, Egri Erbstein Ernőnek, másrészt újabb versenyzési lehetőséget biztosít a magyar futball valóban amatőr csapatai részére, ahol a játékosok tényleg csak kedvtelésből játszanak.

A Budapest Kupában a BLSZ I-IV. osztályú csapatai szerepelnek, de az I. és II. osztály együtteseinek egészen mások a lehetőségei, mint a lejjebb szereplő együtteseknek, ezért általában nagy különbségű vereségekkel kényszerülnek búcsúra az alacsonyabb osztályban játszó csapatok, amelyek számára ezért kevés pozitív élményt tartogat ez a rangos sorozat.

A BAK kezdeményezésére a 2020/21-es szezonban a legtovább versenyben maradó nyolc BLSZ III. és IV. osztályú csapat egy külön kupasorozatban játszik egymással az Egri Erbstein Kupáért, a legjobb két alsóbb osztályú csapat pedig a Budapest Kupa döntője előtt mérkőzik meg egymással a BAK legendájáról elnevezett trófeáért.

Ám nem kell jövő tavaszig várni az első Egri Erbstein Kupa döntőjére. A koronavírus-járvány miatt az előző szezonban a negyeddöntőknél félbeszakadt a Budapest Kupa. A legjobb nyolc közé két BLSZ III-as csapat jutott, a Budatétény SE és a BAK.

Sajnos a kupából hiányzó meccseket nem lehetett lejátszani, de a BAK kezdeményezésére a  legtovább versenyben maradt két BLSZ III-as csapat megküzdhet egymással az Egri Erbstein Kupáért. (A Budatétény SE visszalépések miatt közben felkérést kapott a BLSZ II-es szereplésre, így az ősszel rajtoló bajnoki szezonban már egy osztállyal feljebb játszhat.)

A mérkőzést augusztus 2-án 17 órakor rendezik a Budatétény SE pályáján. Ez lesz az újkori BAK történetének első kupadöntője, amelyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Legutóbbi bejegyzések

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!