Az újkori BAK történelmének első kupagyőzelme!

Futsalcsapatunk megszerezte az újkori BAK első trófeáját, ugyanis első helyen végzett a Kincsem Kupán!

Június 7-én újraindult a fociélet a BAK számára is, a Kincsem Kupán vettünk részt. Csapatunkat nagyrészt a futsalosaink (László Dániel, Nagy Tamás, Besey Dániel, Németh Gábor, Tóth Gábor és Kántor Barnabás) alkották, rajtuk kívül két FTC-futsalossal, Fülöp Viktorral és Jenei Krisztiánnal, valamint a Maglód játékosával, Vadászi Edwarddal erősítettünk.

A mérkőzéseket a szokásos 20×40-es pályán rendezték meg, füvön, ám 4×2-es kapukra. Első ellenfelünk a Kincsem Futsal juniorcsapata volt, papíron a legkönnyebb ellenfél, és bár kétszer előnybe kerültünk, két peches góllal kiegyenlített ellenfelünk, így csupán egy ponttal kezdtük a tornát.

A helyzet rosszabbra fordult a második találkozón, az Alibi csapata (amely ráadásul kikapott az első fordulóban) 2–0-s előnybe került, majd bár egyenlíteni tudtunk, ellenfelünk újra elhúzott, és végül 5–3-ra nyert.

A csoport utolsó találkozója előtt egy (később igencsak hatékonynak bizonyuló) megbeszélést tartottunk, megegyezve arról, hogy nem azért utaztunk el Tápiószentmártonba, hogy győzelem nélkül, a csoportmeccsek után hazamenjünk…

Az utolsó meccsünk a már biztosan továbbjutó Tripla 20 ellen volt, amely már megverte mind a két ellenfelét, akik ellen mi csak egy pontot szereztünk. Ezúttal azonban sokkal rendezettebb védekezéssel és nagyobb koncentrációval játszottunk, és előnybe kerültünk. A meccs vége előtt öt perccel azonban egy érthetetlen döntés következtében büntetőhöz jutott ellenfelünk, a lövést azonban László Dániel hatalmas bravúrral (képünkön is látható) kivédte, majd újabb gólt lőttünk, így végül 2–1-re győztünk.

A 12 csapatos tornán a csoportelsők és -másodikak mellett két -harmadik is továbbment, köztük mi is, ám érdekesség, hogy így ismét a Tripla 20 ellen játszottunk. Ellenfelünk ezúttal már jobban koncentrált, és a 25 perces mérkőzés első 15 perce után már 3–0-s előnyben volt…

Nagyon úgy tűnt, itt a nap vége, ám az ekkor csereként beálló Vadászi Edu szólógólja visszahozta az életet a csapatba, és villámgyors egymásutánban újabb három gólt szerezve 4–3-as győzelmet arattunk! Hihetetlen fordítás volt!

Az elődöntőben ismét ismerős ellenfél jött: az Alibi gárdája. Újfent hátrányba kerültünk, de ezúttal hamarabb felálltunk, és egy újabb nagyszerű időszaknak köszönhetően négy gólt vágtunk ellenfelünk kapujába. Bár a vége izgalmas lett így is, de 4–3-ra nyertünk, és bejutottunk a fináléba!

Már ezzel is túlteljesítettük az elvárásokat, egy nagyon erős mezőnyben, több kiváló NB I-es és NB II-es futsalos, illetve nagypályán magas szinten játszó labdarúgók alkotta csapatok ellen odajutottunk a végjátékba, ahol a házigazda Kincsem Futsal volt az ellenfelünk.

Újabb kiváló képességű és rutinos ellenfelekből álló brigáddal néztünk farkasszemet. Remek színvonalú mérkőzésen nagyon sokáig csak ziccerek alakultak ki mindkét oldalon, de a kapusok mindent védtek. Később azonban Besey Dániel két villanással eldöntötte a mérkőzést! A végén még Jenei Krisztián is bevette a már üresen maradt kaput, hátul pedig hősiesen védekeztünk, ezzel a fináléban a legjobb játékunkat hozva 3–0-ra nyertünk!

Ebben az erős mezőnyben a tisztes helytállás miatt is megemelhettük volna a kalapunkat a srácok előtt, ám a mieink nagy mélységekből is felállva, hatalmasat küzdve szerezték meg a kupagyőzelmet, és a vele járó, 60000 Ft-os Joma-utalványt, amelyből futsalcsapatunk új garnitúrát tud venni a következő szezonra! Ráadásul a legjobb játékos is tőlünk került ki, Jenei Krisztián személyében!

Szép volt, fiúk, büszkék vagyunk rátok!

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P