Az újkori BAK történelmének első kupagyőzelme!

Futsalcsapatunk megszerezte az újkori BAK első trófeáját, ugyanis első helyen végzett a Kincsem Kupán!

Június 7-én újraindult a fociélet a BAK számára is, a Kincsem Kupán vettünk részt. Csapatunkat nagyrészt a futsalosaink (László Dániel, Nagy Tamás, Besey Dániel, Németh Gábor, Tóth Gábor és Kántor Barnabás) alkották, rajtuk kívül két FTC-futsalossal, Fülöp Viktorral és Jenei Krisztiánnal, valamint a Maglód játékosával, Vadászi Edwarddal erősítettünk.

A mérkőzéseket a szokásos 20×40-es pályán rendezték meg, füvön, ám 4×2-es kapukra. Első ellenfelünk a Kincsem Futsal juniorcsapata volt, papíron a legkönnyebb ellenfél, és bár kétszer előnybe kerültünk, két peches góllal kiegyenlített ellenfelünk, így csupán egy ponttal kezdtük a tornát.

A helyzet rosszabbra fordult a második találkozón, az Alibi csapata (amely ráadásul kikapott az első fordulóban) 2–0-s előnybe került, majd bár egyenlíteni tudtunk, ellenfelünk újra elhúzott, és végül 5–3-ra nyert.

A csoport utolsó találkozója előtt egy (később igencsak hatékonynak bizonyuló) megbeszélést tartottunk, megegyezve arról, hogy nem azért utaztunk el Tápiószentmártonba, hogy győzelem nélkül, a csoportmeccsek után hazamenjünk…

Az utolsó meccsünk a már biztosan továbbjutó Tripla 20 ellen volt, amely már megverte mind a két ellenfelét, akik ellen mi csak egy pontot szereztünk. Ezúttal azonban sokkal rendezettebb védekezéssel és nagyobb koncentrációval játszottunk, és előnybe kerültünk. A meccs vége előtt öt perccel azonban egy érthetetlen döntés következtében büntetőhöz jutott ellenfelünk, a lövést azonban László Dániel hatalmas bravúrral (képünkön is látható) kivédte, majd újabb gólt lőttünk, így végül 2–1-re győztünk.

A 12 csapatos tornán a csoportelsők és -másodikak mellett két -harmadik is továbbment, köztük mi is, ám érdekesség, hogy így ismét a Tripla 20 ellen játszottunk. Ellenfelünk ezúttal már jobban koncentrált, és a 25 perces mérkőzés első 15 perce után már 3–0-s előnyben volt…

Nagyon úgy tűnt, itt a nap vége, ám az ekkor csereként beálló Vadászi Edu szólógólja visszahozta az életet a csapatba, és villámgyors egymásutánban újabb három gólt szerezve 4–3-as győzelmet arattunk! Hihetetlen fordítás volt!

Az elődöntőben ismét ismerős ellenfél jött: az Alibi gárdája. Újfent hátrányba kerültünk, de ezúttal hamarabb felálltunk, és egy újabb nagyszerű időszaknak köszönhetően négy gólt vágtunk ellenfelünk kapujába. Bár a vége izgalmas lett így is, de 4–3-ra nyertünk, és bejutottunk a fináléba!

Már ezzel is túlteljesítettük az elvárásokat, egy nagyon erős mezőnyben, több kiváló NB I-es és NB II-es futsalos, illetve nagypályán magas szinten játszó labdarúgók alkotta csapatok ellen odajutottunk a végjátékba, ahol a házigazda Kincsem Futsal volt az ellenfelünk.

Újabb kiváló képességű és rutinos ellenfelekből álló brigáddal néztünk farkasszemet. Remek színvonalú mérkőzésen nagyon sokáig csak ziccerek alakultak ki mindkét oldalon, de a kapusok mindent védtek. Később azonban Besey Dániel két villanással eldöntötte a mérkőzést! A végén még Jenei Krisztián is bevette a már üresen maradt kaput, hátul pedig hősiesen védekeztünk, ezzel a fináléban a legjobb játékunkat hozva 3–0-ra nyertünk!

Ebben az erős mezőnyben a tisztes helytállás miatt is megemelhettük volna a kalapunkat a srácok előtt, ám a mieink nagy mélységekből is felállva, hatalmasat küzdve szerezték meg a kupagyőzelmet, és a vele járó, 60000 Ft-os Joma-utalványt, amelyből futsalcsapatunk új garnitúrát tud venni a következő szezonra! Ráadásul a legjobb játékos is tőlünk került ki, Jenei Krisztián személyében!

Szép volt, fiúk, büszkék vagyunk rátok!

Legutóbbi bejegyzések

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!