BAK-Maximo néven folytatjuk a futsal NB II-ben

Bár futsalcsapatunk az előző szezonban hősies körülmények között kiharcolta a bennmaradást az NB II-ben, sokáig kérdéses volt, tudjuk-e vállalni a másodosztályú folytatást. Törekvéseinkben azonban partnerre leltünk, ennek köszönhetően a Maximo Hungária SE-vel közös csapatot indítva, BAK-Maximo néven indulunk az NB II-ben.

Az újjáalakult BAK 2019-ben alakította meg futsalszakosztályát. Az NB III-ban induló együttesünk rögtön remek őszi szezonnal indított, ám a tavaszra tovább erősödve még jobb eredményeket produkált. Csapatunk a koronavírus-járvány kezdetekor feljutó helyen állt a harmadosztályban, így a 2020–2021-es szezonra felkérést kapott a másodosztályba.

Bár szűkös költségvetéssel, nekiálltunk az NB II kihívásainak. Sokáig harcban voltunk még a felsőházért is, ám a realitás az első idényben az alsóház volt. Ott pedig természetesen az elsődleges célként a bennmaradást tűztük ki.

Első számú riválisaink ebben a Hidegkút és 5-Stars Érd volt. Kiváló bajnoki hajránknak köszönhetően azonban nemcsak a kiesőzónát tudtuk elkerülni, hanem a Pécset is magunk mögé utasítottuk, és csupán két ponttal maradtunk el az alsóház első helyétől, az utolsó fordulóban legyőzve annak győztesét, a Nagykanizsát.

Mindezek ellenére kérdéses volt, hogy tudjuk-e vállalni a folytatást. Az elmúlt hetek tárgyalási sorozatának azonban örömteli vége lett, a Maximo Hungária SE-vel kötött együttműködési megállapodás keretében ugyanis közös néven indulva vállaltuk az NB II-es indulást.

Ami a csapat háza táját illeti, keretünk alaposan átalakul a következő szezonra. A szakmai munkáért azonban a továbbiakban is Kántor Barnabás lesz a felelős.

Az új idényt – ismét a Nyugati csoportban – szeptember 13-án 20:45-től, hazai pályán, az Aramis-csarnokban kezdjük meg, ellenfelünk az előző szezon negyedik helyezettje, a REAC lesz. Utánpótlásunkat továbbra is a Kastélydombi SE adja a számunkra, ezúttal egy U18-as csapattal.

A keretet illető változásokról, a maradó játékosokról és az érkezőkről hamarosan szintén beszámolunk.

Legutóbbi bejegyzések

Hősies győzelem, megvan a bennmaradás!

Futsalcsapatunk szombaton 5-4-re legyőzte a Hidegkútat, így ötpontos előnnyel várhatjuk a hétfői záró fordulót a még kieső helyen lévő Érd előtt. Kiharcoltuk a bennmaradást az

Újabb értékes pontszerzés idegenben

Futsalcsapatunk kiváló meccsen 3-3-as döntetlent játszott Tihanyban, így még egy ponttal közelebb került a bennmaradáshoz. Három meccsel a vége előtt négy pont volt az előnyünk

Írj nekünk!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.