Nyolc gólt vágtunk – megvan az első NB II-es siker!

Futsalcsapatunk megszerezte fennállása első NB II-es sikerét. A történelmi mérkőzés pedig igazán különlegesre sikeredett: 8-2-es, kiütéses sikert arattunk!

Parádés szezonkezdet után két csalódást keltő vereséggel folytattuk az NB II-t, de aztán éppen jókor jött egy kéthetes szünet számunkra, mivel ebben az időszakban sok sérült és beteg játékosunk volt, de nagyrészt fel tudtak épülni erre a meccsre. A legutóbbi keretünkből Kulik Renátó eltiltás, Nagy Tamás és Kántor Barnabás sérülés miatt hiányzott.

Ott volt viszont a pályán Temesi Norbert, aki Apatini Márk remek csele és szép passza után már az első percben megszerezte a vezetést (0-1). Két perccel később sajnos egyenlített az UTE, Szamosi Péter volt eredményes (1-1).

Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de az újabb vezető gól sokáig nem akart eljönni. A 10. percben aztán ismét Apatini villant, csak szabálytalanul tudták szerelni az ötösnél, így büntetőhöz jutottunk. A labda mögé Temesi állt, és nem hibázott (1-2).

Ezt követően pedig már nem volt megállás, beindult végre a BAK-gólgyár: Németh Gábor, Tóth Gábor és Csanády Péter is betalált, több alkalommal is végigjátszott helyzetekből találzunk be, így 5-1-es előnnyel mehettünk a szünetre.

Némileg csalódást okozhatott, hogy voltak kihagyott helyzetek, és a második félidőben folytatódott a pechszéria: sorra rúgtuk a kapufákat, vagy éppen ziccerben a kapusba lőttük a labdát.

A 36. percben aztán végre megtört a gólcsend, Apatini fejezett be egy újabb végletekig kijátszott helyzetet, majd egy gyönyörű egyéni villanás után szinte azonnal újabb gólt lőtt (7-1). Az utolsó nyolc percre a parádésan védő László Dánielt Borsi Dávid váltotta, és élt is a lehetőséggel, ő is bravúrt bravúrra halmozott!

A 37. percben Huszty Dániel révén szépítettek a lilák, de az utolsó szó a mienk volt, Karacs Dániel is be tudott találni, beállítva ezzel a 8-2-es végeredményt! Nem akármilyen különbségű sikerrel lett meg így az első NB II-es győzelem, nagy örömre adott okot a gólerős játékunk, a parádés kapusteljesítmény, ugyanakkor a helyzetkihasználáson és a védekezésen még van mit javítani.

Összességében viszont ez egy boldog este volt, jövő héten azonban nehezebb feladatok várnak ránk, előbb a Pécs jön hozzánk, majd mi utazunk Szombathelyre, csütörtökön pedig az NB I-es Újpesttel játszunk felkészülési mérkőzést.

FUTSAL NB I, 4. FORDULÓ
UTE – BAK 2-8 (1-5)

UTE: Szőczei – Hujber, Szamosi, Genczler, Szálas – Gárdosi (k), Zalatnay, Gáspár, Huszty, Szűcs.
BAK: László – Temesi, Köntés, Apatini, Karacs – Németh, Machalek, Tóth, Csanády. Vezetőedző: Kántor Barnabás
Gól: Szamosi (3.), Huszty (37.), ill. Temesi (1., 10.), Németh (15.), Tóth (19.), Csanády (20.), Apatini (36., 36.), Karacs (39.)

Legutóbbi bejegyzések

Háromgólos előny után nagyon fájó vereség

Futsalcsapatunk sokáig vezetett az ELTE-BEAC elleni rangadón, ám végül egy utolsó pillanatokig kiélezett találkozón 5-4-es veresgét szenvedett. Ezúttal közel teljes csapattal vártuk az ELTE elleni

Nem bírta el fiatal csapatunk a sok hiányzót

Elszenvedte első 2020-as vereségét futsalcsapatunk. Rengeteg hiányzóval utaztunk Tihanyba, és bár 35 percig tartottuk magunkat, a végjáték ellenfelünknek sikerült jobban. Az első idegenbeli NB II-es

Írj nekünk!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.