Veretlenül búcsúzunk el az Építők Sportcsarnoktól

Futsalcsapatunk tavaly alakult meg, első szezonjában pedig feljutó helyen állt, amikor a koronavírus-járvány félbeszakította az idényt. Együttesünk hazai pályán az egész szezon során veretlen volt, egyetlen döntetlen mellett az összes találkozóját megnyerte az Építők Sportcsarnokban. Hétfőtől új helyszínen, a „túloldalon”, az FTC Faházban játsszuk hazai mérkőzéseinket, így veretlenül búcsúzunk eddigi otthonunktól.

Újonc csapatunk idegenben kezdte meg tavaly az NB III-at, a Vác vendégeként egy végtelenül kiélezett találkozón 7-6-os vereséget szenvedtünk. Innentől kezdve azonban egy nagyszerű szériát indítottunk, az őszi szezon utolsó meccséig veretlenek voltunk.

Hazai pályán a Máltai SE következett, és meg is szereztük első győzelmünket, 2-1-re nyertünk. Ezt követően két idegenbeli találkozó jött, melyeken négy pontot szereztünk, majd jött futsalcsapatunk fennállásának legnagyobb győzelme: 7-0-ra kiütöttük a Piliscsabát.

Az NKE otthonában kiharcolt győzelmet követően jött az Újpest elleni hazai bajnoki az Építőkön, egy nagyszerű mérkőzésen 3-3-as döntetlent játszottunk a lila-fehérek ellen. Ezután idegenben is ikszeltünk, majd jött a bajnokság egyik legnagyobb rangadója a feljutásért harcoló Csakacsel ellen. Két sérülés miatt a mérkőzés nagy részét hat mezőnyjátékossal játszottuk le, ám így is nyertünk 5-3-ra!

Ezt sajnos egy idegenbeli vereség követte a Déli FC ellen, ám a téli felkészülésünk nagyszerűen sikerült. Négy új játékossal, Nagy Tamással, Karacs Dániellel, Vasas Rolanddal és Köntés Balázzsal vágtunk neki a tavasznak, de már az edzőmérkőzésen is nagyszerűen szerepeltünk, NB II-es csapatokkal is felvettük a versenyt, és egyik találkozón sem szenvedtünk vereséget.

A tavaszi idény pedig parádésra sikeredett. Hazai pályán, a Vác 7-4-es legyőzésével rajtoltunk, majd a Máltának is hetet lőttünk, ezúttal idegenben. Aztán az addig veretlen TF II-t fogadtuk, és 5-2-re nyerni tudtunk, majd a Garvittaxot is legyőztük az Építőkön. A Szent István SE elleni, újabb hazai mérkőzésünk napján azonban jött a rossz hír, felfüggesztik a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt.

Később kiderült, nem is lesz folytatás, és nem lesznek sem feljutók, sem kiesők. Ekkor a második helyen álltunk, csupán egy pontra az éllovas TF II-től, ám mivel az egyetemisták nem juthattak fel, és voltak visszalépők az NB II-től, a mieinket is felkérték a másodosztályú indulásra.

Miután minden akadály elhárult, 2020. szeptember 7-én eljött a nagy nap, csupán egy évvel a szakosztály megalakulása után NB II-es mérkőzésre készültünk. Ezúttal is a TF-et fogadtuk, ám most már az egyetemisták első csapatát. Ezen a mérkőzésen pedig bravúros, 3-3-as döntetlent játszottunk, ezzel megőriztük a veretlenségünket az Építőkön.

A múlt héten sajnos kikaptunk Tihanyban, a hétfői, ELTE-BEAC elleni mérkőzésünket pedig már az FTC Faházban játsszuk le. Újabb nehéz mérkőzésre van kilátás, de bízunk benne, hogy új hazai pályánk is hasonló katlan lesz!

BAK FUTSAL AZ ÉPÍTŐKÖN

Mérkőzés: 8
Győzelem: 6
Döntetlen: 2
Vereség: 0
Szerzett gól: 36
Kapott gól: 17

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P