Válogatott játékosokkal erősítettünk!

Futsalcsapatunk két jelentős igazolást jelenthet be: Apatini Márk és Kulik Renátó a BAK-ban folytatja a pályafutását!

Szakosztályunk egy évvel ezelőtt alakult, és az első, NB III-as szezonjában feljutó helyen végzett. Mint beszámoltunk róla, együttesünk felkérést kapott a másodosztály küzdelmeire, ezt a lehetőséget pedig örömmel elfogadtuk.

Bár csapatunkban a tavasszal is több olyan játékos futsalozott, akinek van tapasztalata egy, akár két osztállyal feljebbről, az osztályváltáshoz mindenképp szükségünk van erősítésekre. A tavasszal már pályára lépett nálunk olyan, akik futsal- (Karacs Dániel) vagy nagypályás (Nagy Tamás) válogatottak voltak, Apatini Márk és Kulik Renátó személyében két újabb olyan játékos érkezett hozzánk, akik már viselték a címeres mezt!

BEMUTATÁS

Apatini Márk az Aramisnál kezdett el futsalozni, amelynek színeiben már U17-es korában is feljátszott az U19-esekhez, sőt csupán 16 éves volt, amikor lejátszotta első NB II-es meccsét. Később a BME játékosa lett, 18 évesen már NB I-es meccse is volt.

Ezt követően Dunaújvárosban, Dunakeszin, Zalaegerszegen és Veszprémben is növelni tudta élvonalbeli mérkőzései számát, 2014-ben az év felfedezettje volt. Az élvonalban töltött évei alatt folyamatosan tagja volt a korosztályos válogatottaknak, sőt, négy alkalommal a felnőttválogatott címeres mezét is magára húzhatta!

Az előző években az FTC, a Rubeola FC Csömör és az Újpest játékosa is volt, áprilisban pedig nagy öröm érte, ugyanis hármas ikrek édesapja lett!

– A három gyerek mellett már más dolgok váltak fontossá, de nem szerettem volna abbahagyni a futsalt, ezért kerestem egy olyan helyet, ahol jól tudom érezni magam, és élvezem a játékot. Kapóra jött a BAK ajánlata, tökéletes lehetőség nekem ez a jelen helyzetemben. Az első edzésen meglepően sok fiatal ügyes játékost láttam, a csapatot elnézve, biztos vagyok benne, hogy szépen helytállunk, és akár néhány meglepetést is tudunk okozni – mondta Apatini Márk.

A 25 éves játékos jó barátjával, Kulik Renátóval együtt érkezik hozzánk. A 26 éves futsalos a Ferencvárosnál nevelkedett, majd itt kezdte el a futsalt is. Ő is nagyon korán, 16 évesen játszotta le első NB II-es meccsét, és az élvonalban is debütált 17 éves kora betöltése előtt. Tagja volt az FTC NB I-es bronzérmet szerző csapatának.

Ezt követően a Vasasban, majd a BME-ben futsalozott, három évre visszatért a Fradihoz, majd újfent a BME játékosa lett. Apatinihez hasonlóan ő is korosztályos válogatott volt. Kisebb szünet után most pedig ismét visszatér a futsalhoz.

– Szerettem volna újrakezdeni a futsalt, örültem a BAK megkeresésének. Persze, nem titkolom, amikor megtudtam, hogy Márk is idejön, még motiváltabb lettem, hogy én is csatlakozzak. Nemcsak ő, több korábbi csapattársam itt van, remek közösség tagja lehetek. Tetszettek az első edzésen látottak, remélem, hogy sikeres lesz a szezonunk – nyilatkozta Kulik Renátó.

Együttesünk hétfőn megkezdte a felkészülést az NB II-es szezonra, hamarosan edzőmérkőzésen is pályára lépnek a mieink. A két új játékos mellett az utánpótlásunkat adó Kastélydombi SE U20-as futsalosai, valamint két próbajátékos is részt vett a tréningen. A fejleményekről beszámolunk itt, új honlapunkon, a budapestiak.hu-n.

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P