Új kupasorozatot indított a BAK!

A BAK számára a legendás elődök emlékének ápolása mellett nagyon fontos az amatőr futball szellemiségének népszerűsítése, ezért új kupasorozatot indítunk!

Az Egri Erbstein Kupa kettős célt szolgál: egyrészt méltó emléket állít klubunk egyik legismertebb és külföldön is legelismertebb legendájának, Egri Erbstein Ernőnek, másrészt újabb versenyzési lehetőséget biztosít a magyar futball valóban amatőr csapatai részére, ahol a játékosok tényleg csak kedvtelésből játszanak.

A Budapest Kupában a BLSZ I-IV. osztályú csapatai szerepelnek, de az I. és II. osztály együtteseinek egészen mások a lehetőségei, mint a lejjebb szereplő együtteseknek, ezért általában nagy különbségű vereségekkel kényszerülnek búcsúra az alacsonyabb osztályban játszó csapatok, amelyek számára ezért kevés pozitív élményt tartogat ez a rangos sorozat.

A BAK kezdeményezésére a 2020/21-es szezonban a legtovább versenyben maradó nyolc BLSZ III. és IV. osztályú csapat egy külön kupasorozatban játszik egymással az Egri Erbstein Kupáért, a legjobb két alsóbb osztályú csapat pedig a Budapest Kupa döntője előtt mérkőzik meg egymással a BAK legendájáról elnevezett trófeáért.

Ám nem kell jövő tavaszig várni az első Egri Erbstein Kupa döntőjére. A koronavírus-járvány miatt az előző szezonban a negyeddöntőknél félbeszakadt a Budapest Kupa. A legjobb nyolc közé két BLSZ III-as csapat jutott, a Budatétény SE és a BAK.

Sajnos a kupából hiányzó meccseket nem lehetett lejátszani, de a BAK kezdeményezésére a  legtovább versenyben maradt két BLSZ III-as csapat megküzdhet egymással az Egri Erbstein Kupáért. (A Budatétény SE visszalépések miatt közben felkérést kapott a BLSZ II-es szereplésre, így az ősszel rajtoló bajnoki szezonban már egy osztállyal feljebb játszhat.)

A mérkőzést augusztus 2-án 17 órakor rendezik a Budatétény SE pályáján. Ez lesz az újkori BAK történetének első kupadöntője, amelyre minden érdeklődőt sok szeretettel várunk!

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P