Nem bírta el fiatal csapatunk a sok hiányzót

Elszenvedte első 2020-as vereségét futsalcsapatunk. Rengeteg hiányzóval utaztunk Tihanyba, és bár 35 percig tartottuk magunkat, a végjáték ellenfelünknek sikerült jobban.

Az első idegenbeli NB II-es mérkőzésünkön igencsak felforgatott kerettel tudtunk részt venni, hiszen többek közöt Temesi Norbert, Apatini Márk, Karacs Dániel, vagy éppen Tóth Gábor sem volt bevethető. A létszámmal azonban nem volt így se gond, több fiatal is lehetőséghez jutott, Bura Attila, Pető Márk és Fodor Péter is debütált a másodosztályban.

Kapunkat ezúttal is László Dániel védte, és az egész mérkőzésen bravúrt bravúrra halmozott, elsősorban neki köszönhetjük, hogy a végéig szoros volt a mérkőzés.

Amelynek az első tíz percében nem született gól, ám ekkor ellenfelünk legjobbja, Bakay Ferenc talált be, némileg szerencsés körülmények között (1-0). Öt perccel később jött az egyenlítés, nem is akármilyen, Kántor Barnabás éles szögből lőtt nagy gólt a Veszprém NB I-es csapatából frissen igazolt Schmidmajer Ádám kapujába (1-1).

Döntetlennel mehettünk így a szünetre, és a második félidőben sem esett gól sokáig, a 31. percben kerültek ismét előnybe a hazaiak, Kovácsfi Barna révén (2-1). Erre is még viszonylag hamar tudutnk válaszolni, a 17 éves Czinege Norbert szerezte meg első NB II-es gólját (2-2)!

Egy perccel később azonban jött az újabb Tihany-gól, Horváth Benjámin megpattanó lövése kötött ki a kapunkban (3-2). Öt a négyre csak az utolsó percre tudtunk átállni, ám egy hibát követően egy öngóllal kettőre nőtt a hazai előny (4-2). Ráadásul az utolsó percben a kapujából kilépő László kezére pattant a labda, csapatkapitányunkat így kiállították.

A csereként beálló Borsi Dávid bemutatott még egy bravúrt, majd a másik oldalon még szépíthettünk volna, de ott Schmidmajer védett hatalmasat, így kialakult a 4-2-es végeredmény.

A sok hiányzót nem bírta el a csapatunk, de pozitívum, hogy több fiatalunk is szépen megállta a helyét a másodosztály mezőnyében. Együttesünk minden meccset figyelembe véve, 13 találkozó után idén először kapott ki, legutóbb 2019 decemberében szenvedett vereséget. Javítani jövő héten hétfőn, az ELTE ellen hazai pályán (immár az FTC Faházban) van lehetőségünk.

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 2. FORDULÓ
TIHANYI FC – BAK 4-2 (1-1)

TIHANY: Schmidmajer – Körösi, Hoffer, Rusvai, Bakay – Dévényi, Horváth, Tóth, Csernay, László, Kovácsfi, Keszei, Endresz. Játékos-edző: László Gábor
BAK: László – Nagy T., Kántor, Kulik, Csanády – Köntés, Pető, Bura, Czinege, Pellei, Fodor. Játékos-edző: Kántor Barnabás
Gól: Bakay (10.), Kovácsfi (31.), Horváth (35.), Czinege (40. – öngól), ill. Kántor (15.), Czinege (34.)

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P