Négygólos győzelemmel kezdtük a rájátszást!

Futsalcsapatunk nagyon fontos sikerrel kezdte az NB II Nyugati csoportjának alsóházi rájátszását! A mieink 10–6-ra legyőzték a Nagykanizsát, és ezzel rögtön három csapatot meg is előztünk.

Amint korábbi cikkünkben írtuk, az alapszakasz során már nem lehettek vérmes reményeink, de abban bízhattunk, hogy a rájátszásra, amely során gyakorlatilag egy új bajnokság kezdődött, sikerül összetennünk egy ütőképes csapatot.

Céljaink elérése érdekében hat új játékost igazoltunk, rutinos, kiváló labdarúgókat, akik közül többen a nagypályás NB I-et is megjárták és/vagy jelentős (futsal)múlttal rendelkeznek. Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Kovács Bence, Lippai Ákos és Lakatos Béla már az alapszakasz végén felhúzta a BAK-mezt, míg a Nagykanizsa ellen az MTK korábbi gólvágója, Urbán Gábor is debütált nálunk.

A rájátszás első fordulójában, pénteken a Nagykanizsát fogadtuk új hazai pályánkon, a Sport11 Csarnokban. Kiegyenlítetten kezdődött a találkozó, és bár a nyolcadik percben ellenfelünk került előnybe, ezt követően hat perc alatt négy gólt lőttünk: Kovács Bence kétszer, Lakatos Béla és Bene Zoltán egyszer-egyszer volt eredményes.

Egy újabb szépítő gólt követően a szünet előtt még kétszer bevettük ellenfelünk kapuját, Urbán Gábor is góllal debütált, ezt követően Lippai Ákos lőtt szabadrúgásgólt, majd ismét betaláltak a vendégek, így 6–3 volt az eredmény a szünetben.

A második játékrészt viszont álmosan kezdtük, két találattal közelebb jött a Nagykanizsa. Fekete Viktor azonban a csapat élére állt, duplázni tudott, majd egy vendégtalálatot követően Lakatos egy remekbeszabott góllal eldöntötte a találkozót. A hajrában még összejött ellenfelünk hatodik faultja, a kisbüntetőt Fekete váltotta gólra és mesterhármasra.

A vége 10–6 lett, és bár a többi találkozót csak hétfőn játsszák, rögtön három helyet léptünk előre a tabellán. Folytatás másfél hét múlva, Dunaújvárosban.

FÉRFI FUTSAL NB II NYUGATI CSOPORT ALSÓHÁZ, RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
BAK – NAGYKANIZSA 10–6 (6–3)

BAK: Arany – Fekete, Lippai, Lakatos, Kovács – Borsi (k), Urbán, Kántor, Bene, Pető, Decsi, Berlák. Vezetőedző: Machalek Attila
Gól: Kovács (2), Lakatos (2), Bene, Urbán, Lippai, Fekete (3), ill. Őri (2), Pesti, Millei (3)

Legutóbbi bejegyzések

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!