Hősies győzelem, megvan a bennmaradás!

Futsalcsapatunk szombaton 5-4-re legyőzte a Hidegkútat, így ötpontos előnnyel várhatjuk a hétfői záró fordulót a még kieső helyen lévő Érd előtt. Kiharcoltuk a bennmaradást az NB II-ben!

A covidhelyzet okozta sok halasztás miatt igencsak összezsúfolódott a versenynaptár az utolsó hetekre, ezért kivételesen hétvégi futsalmeccs várt ránk. Rengeteg hiányzónk volt, így csak 6+1 játékossal tudtunk kiállni.

A Hidegkút már kiesett, de nagyon szerette volna szépen zárni a szezont, már a hét közben közvetlen riválisunkat, az Érdet is megszorongatta. Mi irányítottunk, az első percektől felborult a pálya, ám ellenfelünk jól kontrázott, a kihagyott helyzeteink megboszulták magukat, és a 12. percben hátrányba kerültünk.

Egy perccel később házi gólkirályunk, Lőrinczy Soma villant, a védjegyévé vált lövőcsellel ültette le a védőjét, majd higgadtan lőtt a kapuba. Hátránnyal mentünk azonban a szünetre, egy szögletet követően visszavette a vezetést a Hidegkút.

A második félidő elején az egész meccsen elképesztően érett játékot mutató 19 éves játékosunk, Bura Attila lőtt nagyszerű gólt, ismét egyenlítettünk. Tovább nyomtunk, de sajnos rengeteg helyzetet hagytunk ki, és harmadszor is hátrányba kerültünk a 31. percben.

Három perccel később a sok peches helyzetkihagyást ezúttal egy szerencsés találat követte Lőrinczy lövése megpattant egy védőn és a kapuban kötött ki. Egy percre rá Bura keresztbe lőtt labdájára pedig Nagy Tamás robbant, ezzel öt perccel a vége előtt először a meccsen vezettünk.

Az izgalmaknak azonban nem volt végük, egy kontrából egyenlíteni tudott ellenfelünk, így megint nem volt jó a pozíciónk. Lőrinczy azonban a következő támadásból megverte egy az egyben a védőjét, majd középre lőtt, ahol Beszterczei Attila érkezett, és győztes gólt szerzett!

Óriási feszültség szabadult fel a végén belőlünk, megcsináltuk, kiharcoltuk a bennmaradást az NB II-ben! Nagyon nagy szó, hogy a meglévő körülményeinkkel, a mezőny egyik, ha nem a legalacsonyabb költségvetésével is magunk mögé utasítottunk két csapatot. Ráadásul ha hétfőn legyőzzük a Nagykanizsát, még egy együttest, az egymással játszó Pécs és Tihany egyikét is magunk mögé tudnánk utasítani!

FÉRFI FUTSAL NB II, NYUGATI CSOPORT, 6. FORDULÓBÓL HALASZTOTT MÉRKŐZÉS
HIDEGKÚT – BAK 4-5 (2-1)

BAK: Borsi – Nagy, Bura, Beszterczei, Lőrinczy – Pellei, Csanády. Vezetőedző: Kántor Barnabás
Gól: Lőrinczy 2, Bura, Nagy, Beszterczei

Legutóbbi bejegyzések

BAK-Maximo néven folytatjuk a futsal NB II-ben

Bár futsalcsapatunk az előző szezonban hősies körülmények között kiharcolta a bennmaradást az NB II-ben, sokáig kérdéses volt, tudjuk-e vállalni a másodosztályú folytatást. Törekvéseinkben azonban partnerre

Újabb értékes pontszerzés idegenben

Futsalcsapatunk kiváló meccsen 3-3-as döntetlent játszott Tihanyban, így még egy ponttal közelebb került a bennmaradáshoz. Három meccsel a vége előtt négy pont volt az előnyünk

Írj nekünk!

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.