Együttműködési megállapodást kötöttünk az FTC-vel!

Az NB II-be feljutott futsalcsapatunk együttműködési megállapodást kötött a Ferencvárosi Torna Clubbal, melynek keretein belül a Fradi fiókcsapata leszünk.

Futsalcsapatunk egy évvel ezelőtt alakult meg, és mint beszámoltunk róla, újoncként, első szezonjának a végén már feljutó helyen végzett. Együttesünk már az előző szezonban is több alkalommal nagy segítséget kapott az FTC-től, a két klub között remek kapcsolat alakult ki.

Kapusunk, László Dániel edzéslehetőséget kapott a Fraditól, sőt, edzőmeccsen pályára is léphetett a zöld-fehéreknél. A ferencvárosiaktól érkezett hozzánk a télen a korábbi futsalválogatott Karacs Dániel, aki nagypályás karrierje miatt azon a szinten már nem tudta vállalni a futsalt, de játékosaink közül Borsi Dávid, Csanády Péter, Kántor Barnabás, Machalek Attila, Nagy Tamás, Németh Gábor, Patik Márton, valamint két új igazolásunk, Apatini Márk és Kulik Renátó is futsalozott korábban a Fradiban.

Az FTC az előző szezonokban indított második csapatot alacsonyabb osztályban, ám a tartalékegyüttesekre vonatkozó szabályozások változását követően az előző szezonban már nem élt ezzel a lehetőséggel.

Így viszont a csapat kötelékébe tartozó, de oda különböző okok miatt be nem férő játékosokat is szerették volna maguk közelében tartani. Ennek érdekében a két klub stratégiai együttműködés keretében megállapodást kötött egymással, így a 2020/2021-es szezontól az FTC fiókcsapataként szereplünk!

– A BAK és az FTC a régmúltban nagy csatákat vívott egymással, az 1913-as kupadöntőt éppen a Ferencváros ellen vívtuk. Amikor újjáalakult a klub, szerettük volna, hogy a régi elődeinkhez hasonló hírnevet kapjon a most működő együttes is, így nagy megtiszteltetésnek és remek lehetőségnek tartom, hogy ilyen módon együttműködhetünk a Ferencvárossal. Büszke vagyok a csapatra, hogy már az első szezonjában, újoncként feljutott egy osztállyal feljebb, és biztos vagyok benne, hogy az NB II-ben is szépen helytállunk, a játékosainknak pedig külön motivációt jelenthet, hogy az FTC szemmel tartja őket – mondta Molnár Bertalan, a BAK elnöke.

– A BAK játékosai között számos olyan játékos van, aki nálunk nevelkedett, vagy éppen itt mutatkozott be a felnőtt mezőnyben. Már az előző szezonban is remek kapcsolat alakult ki a két csapat között, hiszen akik nálunk nem jutottak elég lehetőséghez, vagy éppen különböző okok miatt úgy alakult az életük, hogy a futsal nem fért bele nekik ezen a szinten, ott játszhattak . Így, hogy a BAK a fiókcsapatunk lesz, ők is a kötelékünkben maradnak, és jobban szemmel tudjuk kísérni a fejlődésüket. Megállapodásunk nem anyagi, hanem stratégiai jellegű, amely mindkét klub számára előnyöket hordoz magában – mondta Németh Péter, az FTC Futsal szakosztályelnöke.

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P