BAK-Maximo néven folytatjuk a futsal NB II-ben

Bár futsalcsapatunk az előző szezonban hősies körülmények között kiharcolta a bennmaradást az NB II-ben, sokáig kérdéses volt, tudjuk-e vállalni a másodosztályú folytatást. Törekvéseinkben azonban partnerre leltünk, ennek köszönhetően a Maximo Hungária SE-vel közös csapatot indítva, BAK-Maximo néven indulunk az NB II-ben.

Az újjáalakult BAK 2019-ben alakította meg futsalszakosztályát. Az NB III-ban induló együttesünk rögtön remek őszi szezonnal indított, ám a tavaszra tovább erősödve még jobb eredményeket produkált. Csapatunk a koronavírus-járvány kezdetekor feljutó helyen állt a harmadosztályban, így a 2020–2021-es szezonra felkérést kapott a másodosztályba.

Bár szűkös költségvetéssel, nekiálltunk az NB II kihívásainak. Sokáig harcban voltunk még a felsőházért is, ám a realitás az első idényben az alsóház volt. Ott pedig természetesen az elsődleges célként a bennmaradást tűztük ki.

Első számú riválisaink ebben a Hidegkút és 5-Stars Érd volt. Kiváló bajnoki hajránknak köszönhetően azonban nemcsak a kiesőzónát tudtuk elkerülni, hanem a Pécset is magunk mögé utasítottuk, és csupán két ponttal maradtunk el az alsóház első helyétől, az utolsó fordulóban legyőzve annak győztesét, a Nagykanizsát.

Mindezek ellenére kérdéses volt, hogy tudjuk-e vállalni a folytatást. Az elmúlt hetek tárgyalási sorozatának azonban örömteli vége lett, a Maximo Hungária SE-vel kötött együttműködési megállapodás keretében ugyanis közös néven indulva vállaltuk az NB II-es indulást.

Ami a csapat háza táját illeti, keretünk alaposan átalakul a következő szezonra. A szakmai munkáért azonban a továbbiakban is Kántor Barnabás lesz a felelős.

Az új idényt – ismét a Nyugati csoportban – szeptember 13-án 20:45-től, hazai pályán, az Aramis-csarnokban kezdjük meg, ellenfelünk az előző szezon negyedik helyezettje, a REAC lesz. Utánpótlásunkat továbbra is a Kastélydombi SE adja a számunkra, ezúttal egy U18-as csapattal.

A keretet illető változásokról, a maradó játékosokról és az érkezőkről hamarosan szintén beszámolunk.

Legutóbbi bejegyzések

Károly Jenő válogatott

Az egyik klublegendákról, Károly Jenőröl éppen most emlékeztek meg egy oldalon a válogatott meccsek kapcsán. Tudjátok hogy mennyire fontos nekünk a BAK múltja, eredményei, a

Bita-dupla után nem sikerült a pontszerzés

Futsalcsapatunk pont nélkül maradt a Dunaújváros ellen, bár két góllal is vezettünk, a vendégek fordítani tudtak. Nagyszerűen indult a találkozó a Sport11-ben, hamar kétgólos előnybe

Nem sikerült a pontszerzés Nagykanizsán

Futsalcsapatunk pont nélkül jött haza az NB II rájátszás második körének első mérkőzéséről. Miután hazai pályán magabiztos győzelmet arattunk, reménykedve utazhattunk el az idegenbeli bajnokira

Írj nekünk!

P